Omelet met bosui, champignons en parmezaan

Omeletjes zijn wat mij betreft het ideale lunchpakketje. Roer er wat groenten door en je hebt gezond+lekker+vullend! Ik heb altijd geleerd dat de truc van een luchtige omelet is om het rauwe ei flink te klutsen met melk of room en dan voordat het echt stolt nog even te roeren in de pan. Werkt wel het beste met een klein koekenpannetje, tenzij je een hele grote bakt 🙂

Nodig

  • 2 eieren (ik gebruikte volkoren vrije uitloop)
  • scheutje (koe-/soja-/noten-)melk.
  • bosuitje
  • ongeveer 5 champignons
  • zout peper
  • handje geraspte parmezaanse kaas

Doen

Snijd de champignons in plakjes en bak ze aan in een beetje olie of boter. Als ze hun vocht kwijt zijn en lichtbruin kleuren doe je de in ringetjes gesneden bosui erbij. Ondertussen heb je de eieren met het scheutje melk en flink wat zout en peper geklutst in een kommetje. Giet het mengsel erbij terwijl je met een houtel spatel nog zachtjes roert in de pan. Stop met roeren zodra er ei begint te stollen. Laat de omelet op een zacht vuurtje gaar worden; als hij bijna gaar is strooi je de geraspte kaas eroverheen en klap je hem (voorzichtig) dubbel. Smakelijk! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s