Geïnspireerd door: Venetië

Deze zomer bracht ons voor een paar dagen naar Venetë. Overspoeld door kerken, gondeliers en duizend bruggetjes moesten we geregeld bijkomen op het terras met Spritz en trammezzini (waarover later meer). De toeristenmenu’s (spaghetti, pizza, lasagne) waren soms lastig te ontwijken maar we hebben ons best gedaan wat echte Venetiaanse cuisine op te zoeken.  Resulterend in bijvoorbeeld uienstoof met kalfslever en ‘sardines al saor’, vergezeld door glazen Verdicchio. Hemels! Blij als een klein kind ging ik vervolgens over de grote vismarkt waar ik bijna mijn tas had gevuld met zwaardvis.. zij het niet dat we in een B&B verbleven en natuurlijk niet gingen koken. Hmmm. En al die mooie verse groenten mochten ook al niet mee in de handbagage. Dus dan maar thuis twee fijne gerechtjes met vis en groenten: zalm met prei en mosterd-dille vinaigrette, en tuinerwtensoep met garnalen. Ciao 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s