Nicecream banaan nectarine

Nicecream! Ik durf te zeggen dat dit het meest frisse en romige sorbetijs is dat je in tijden hebt geproefd. Stel je voor: je zet dit op tafel, iedereen complimenteert je met je lekkere zelfgemaakte ijs en dan zeg je: ‘ja, gemaakt van alleen maar fruit!’. Want geen room, geen vet, geen suiker (op de fruitsuikers na natuurlijk). Prima verantwoord om op elk moment van de dag te eten. Wat een fijne manier om deze nazomerdagen af te sluiten..

Nodig

  • 2 kleine bananen
  • 1 nectarine
  • sap van 1 limoen
  • tl appeldiksap
  • evt. een stuk 10 amandelen
  • staafmixer

Doen

Snijd de banaan in plakken en nectarine in stukken (zonder pit) en laat ze bevriezen. Dat kun je het beste een dagje van tevoren doen dus. Haal ze uit de vriezer en laat ze 15 a 30 minuten ontdooien, zodat ze nog wel bevroren maar niet meer keihard zijn. Pers de limoen erboven uit, schenk er een klein beetje appeldiksap over en zet de staafmixer erop. Je hebt wel een beetje een krachtige nodig. Als ‘ie het niet trekt laat het fruit dan wat verder ontdooien en vries het kort in nadat je het hebt gepureerd. 

Hak evt. wat amandelen grof en strooi erover heen voor een knapperige bite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s