Oeuf en cocotte – spinazie bosui

 Oeufs en cocotte! Klinkt chic toch? Dit is een heel fijn lunchgerechtje, dat er bijzonder uitziet maar toch heel snel gemaakt is. Bovendien een goede manier om wat meer groenten binnen te krijgen tijdens de lunch (beats de boterham met kaas en komkommer ;). Je hebt er geen brood meer bij nodig, hoewel je er ook prima een lekker stuk toast bij kunt serveren. Ik vind het leuk om ieder zijn eigen schaaltje te geven, maar je zou er ook een grotere schaal van kunnen maken en dan vullen met bijvoorbeeld prei en zachtgebakken paprika’s naast de spinazie en bosui. Voila!
Nodig (voor 2 porties)
  • 2 grote eieren
  • flinke hand verse spinazie
  • 1/2 bosui
  • el geraspte kaas
  • snufje paprikapoeder
  • zout en peper
  • olie
  • 2 ramekins of kleine ovenschaaltjes en een bakvorm / bakblik

Doen

Bak de spinazie met wat peper en zout kort aan  in wat olie totdat het slinkt. Knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Snijd de bosui in kleine ringen en verdeel samen met de spinazie over twee ovenschaaltjes. Strooi de kaas erover en breek dan voorzichtig het ei in het bakje. Probeer de dooier heel te houden.

Zet de schaaltjes in een bakblik/bakvorm die je tot halverwege de schaaltjes vult met kokend water. Bak een kleine 10 minuten in de oven op 175 graden, of zo lang als nodig is om je ei zo te bakken dat jij het lekker vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s