Ovenfrieten

Deze frieten behoeven weinig toelichting: lekker, vers, niet ingewikkeld, uit de oven dus niet al te ongezond.. Past bij alles. Neem grof zeezout, stevige aardappels en een dot mayo ;-). Wij aten ze met het mosselpannetje blauwe kaas & venkel.

Nodig

  • ±10 vastkokende aardappelen (ik gebruikte met rode schil)
  • grof zeezout
  • scheutje (olijf)olie (± 5 el)
  • tl gedroogde tijm of rozemarijn
  • bakplaat met bakpapier

Doen

Was de aardappelen onder de koude kraan, maar laat de schil zitten. Snijd ze in kwarten of zessen, door ze in de lengte te halveren en die helften nogmaals in de lengte in tweeën of drieën te snijden. Breng de partjes in een pan met koud water aan de kook en laat ze ±5 minuten koken. Verwarm de oven ondertussen voor tot 200 graden. Giet de partjes af en stort ze op de bakplaat; verdeel ze zo dat ze niet op elkaar liggen en bestrooi met zout en tijm. Giet de olie er in een dunne straal over zodat alle partjes enigszins bedekt zijn. Bak 30 minuten of totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s