Mosselpannetje blauwe kaas en venkel

Mmmmosselen. Dit is alweer het derde mosselrecept op Fresh&Messy. Nu is ook echt het moment om ze te maken, met het mosselseizoen in volle gang. Je kunt maar beter wat verschillende bereidingsopties hebben dan, toch? Veel smaak dankzij de blauwe kaas en venkel als frisse tegenhanger. Graag gedaan ;).

Ps: wij aten deze met zelfgemaakte ovenfrieten

Nodig  (voor 3 personen)

  • 2 kg mosselen
  • 1 venkel
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 a 200 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 175 gr blauwe kaas (bijv. bleu d’auvergne)
  • handje peterselie
  • zout en peper
  • olie

Doen

Was de mosselen in koud water en verwijder de open of kapotte schelpen. Snijd de sjalotten, knoflook en venkel fijn en bewaar het venkelkruid voor later. Bak ze glazig in een grote pan met wat olie en peper en zout. Zet dan het vuur hoger en giet de wijn erbij. Zodra het kookt doe je de mosselen in de pan, schep ze om met de venkel en sjalotten en doe het deksel op de pan. Laat 4 a 5 minuten stomen of totdat de schelpen open zijn. 

Laat ondertussen in een klein pannetje de blauwe kaas in de room op laag vuur langzaam smelten. Snijd de peterselie en het venkelkruid fijn. Zodra de schelpen open zijn giet je de blauwe kaas/room eroverheen en strooi je de kruiden erbij. Deksel op de pan, even goed omschudden, minuutje laten staan en klaar is kees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s