Ovenappel

Eigenlijk wilde ik dit gerechtje een ‘mini-appeltaart’ noemen. Maar mijn enthousiasme (Jaa gezonde appeltaart zonder deeeg!) werd neergesabeld: ‘appeltaart zonder deeg is geen appeltaart’. Ok, point taken.  Hij smaakt alleen wél heel erg lekker, en bijna als appeltaart. Ik kom om in de appels – het zal iets te maken hebben met herfstaanbiedingendrift (oh, kijk,  2kg appels in de aanbieding!), maar heb nog geen moment gevonden om een echte appeltaart te bakken. Deze is daarentegen binnen het halfuur gemaakt (waarvan 20 in de oven), ideaal als gezond en hartverwarmend dessert of verantwoord taartje bij de koffie :-).

Nodig (per 2 appels = 2 personen)

  • 2 appels, ik gebruikte grote elstars
  • el kaneel
  • klein scheutje appeldiksap
  • handje rozijnen
  • meloenschepje (zo’n klein rond lepeltje)

Doen

Snijd de bovenkant van de appels. Haal nu met een smal, scherp mesje rondom het klokhuis en friemel die er zo ver mogelijk uit (of gebruik een appelboor). Zorg er wel voor dat je de bodem intact laat. Schep nu met het meloenschepje het vruchtvlees uit de appels; laat ong. 2 mm. aan de schil zitten. Meng de appelstukjes met de rozijnen, kaneel en appeldiksap en schep ze terug in de uitgeholde appels. 

Zet in een ovenschaaltje en bak 20 min op 180 a 200 graden. Serveer met opgeklopte slagroom of een bolletje kaneelijs! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s