Olijvenvarkenshaas

Familierecepten zijn er om te koesteren; en soms ook om een beetje aan te passen. Deze gevulde varkenshaas komt oorspronkelijk van mijn vader en werd nu hier thuis ook bijzonder enthousiast ontvangen. Mocht je nog mannenharten willen veroveren kan ik ‘m dus ten zeerste aanraden. Wel even goed dichtritsen met prikkertjes of keukentouw. Als kleine twist heb ik mosterd en rode peper aan het recept toegevoegd.. Je laat me wel weten wat je ervan vindt, he pap?

Gevulde varkenshaas in de maak Gevulde varkenshaas met olijven, knoflook, rode peper

Nodig (voor 2 pers)

  • 1 varkenshaas (a ± 350 – 400 g)
  • 7 a 8 groene olijven zonder pit, evt gevuld met ansjovis
  • klein stukje rode peper (± 1,5 cm)
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tl mosterd
  • zout en peper
  • boter en olie

Doen

Snijd de varkenshaas in de lengte in, zodat hij nog wel uit een stuk bestaat maar je hem kunt openklappen. Snijd de olijven, knoflook en peper heel fijn en meng goed door elkaar. Smeer de mosterd op het stuk varkenshaas dat je hebt opengesneden (dus niet aan de buitenkant), bestrooi licht met zout en peper en verdeel het olijfmengsel erover. ‘Vouw’ de haas nu dicht. Je kunt cocktailprikkers gebruiken om hem dicht te houden (alsof je hem hecht), zodat de vulling er niet uitvalt tijdens het bakken. Bestrooi de buitenkant van het vlees nu ook met wat zout en peper.

Verwarm nu in een koeken- of braadpan op hoog vuur een klontje boter met een scheut olie. Zodra de boter stopt met bruisen leg je het vlees erin. Bak aan vier zijden ± een 1/2 min per zijde op hoog vuur. Draai het vuur dan lager en bak per zijde nog 3 a 4 minuten of totdat het vlees gaar maar nog wel lichtroze is van binnen. Laat tien minuten rusten ingewikkeld in aluminiumfolie voordat je het aansnijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s