Ananas-frambozenijsje

In de zomer wil ik ijsjes. Liefst zoveel mogelijk!. Kunnen ze bij ijscuypje niet van die oude roze strippenkaarten gaan gebruiken? Doet u mij maar 32 zones.. Voor de bikinimodus is dat iets minder handig, dus daarom maak ik graag mijn eigen gezondere zomerijsjes! Deze is zonder toegevoegde suiker, met ananas en frambozen.. ziet ‘ie er niet uit om op te eten? 🙂

Ananas-frambozenijsje

Nodig
  • 1 verse, rijpe ananas (het kan vast ook met geblikte, bij gebrek aan verse)
  • 1 flinke sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • handje diepgevroren (of verse, mag ook) frambozen
  • eventueel een scheutje water
  • ijsvormpjes, staafmixer of blender
Doen
Snijd de stekelige buitenkant van de ananas. Zorg dat je zoveel mogelijk harde stukjes wegsnijdt, maar ga niet te rigoureus te werk.. anders blijft er zo weinig over. Snijd ook de kern van de ananas weg (dat gaat makkelijk als je hem eerst in de lengte in kwarten snijdt). Pureer de stukken ananas samen met het sap van een uitgeperste sinaasappel en de halve citroen. Proef even of je misschien meer of minder citrus wilt. Als je niet houdt van te geconcentreerd ijs doe je er nu een scheutje water bij; ik doe dat meestal niet. doe een paar frambozen in een ijsvormpje en schenk er wat van het ananasmengsel over. Doe dan weer een paar frambozen in het vormpje; verdeel ze eventueel met je vingers . Vul het vormpje tot de rand met ananas en zet tenminste 2 tot 3 uur in de vriezer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s