Appel-wortel-sinas-kommersap

Sap kan altijd. Het schijnt dat wanneer je ’s ochtends  (met een lege maag) begint met een sapje je de voedingsstoffen beter opneemt. Of het nou waar is of niet, ik voel me er in ieder geval helemaal fris door! Dit sapje zit tussen fruit- en groentesap in maar smaakt vooral lekker fris en lest de ochtenddorst.

Nodig (voor één groot glas, of twee kleinere)

  • Groene appel (granny smith bijvoorbeeld)

  • Bosje wortelen (laten we zeggen een stuk of 8 van gemiddeld formaat)

  • Twee (pers-)sinaasappels

  • Een stuk komkommer, ongeveer 15 cm)

  • Eventueel een stukje gember

Doen

Dit gaat het makkelijks als je een sapcentrifuge hebt, of bijvoorbeeld een keukenmachine met centrifuge-opzetstuk. Schil de sinaasappel en eventueel de gember, ontdoe de appel van het klokhuis en was de wortelen en komkommer. Gooi het in de machine 🙂 Klaar! 

Mocht je geen machine hebben kun je ook de sinaasappels uitpersen en met een staafmixer/blender vermengen met de appel, komkommer en wortelen. Gember kun je beter raspen omdat je anders van die draadjes in je sapje krijgt. Het resultaat is wel behoorlijk vezelig op deze manier; als je dat niks vindt kun je het geheel nog door een zeef drukken. Proost! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s