Easy-pie met frambozen en kaneelroom

Dit zou weleens het makkelijkste toetje kunnen zijn dat je ooit hebt gemaakt. Ok, niet echt gezond.. maar de hoeveelheid suiker is zeer beperkt en het smaakt gewoon wel errug lekker! Ideaal voor etentjes waarbij je geen zin meer hebt om een uitgebreid dessert in elkaar te draaien maar wel iets moois op tafel wilt zetten. Serveer met een glaasje dessertwijn of kruidenthee om het af te maken. En bak er eentje extra ;-).

Nodig (per portie)

  • 1 plakje bladerdeeg
  • klein handje diepgevroren frambozen
  • scheutje room
  • tl kaneel
  • halve tl rietsuiker (of naar smaak)
  • klein likje honing

Doen

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ietsje ontdooien. Je kunt er eventueel wat ei of melk over smeren zodat het wat meer kleurt tijdens het bakken, maar daar ben ik meestal te lui voor. Leg de bevroren frambozen in het midden van het plakje en strooi heel licht kaneel over het geheel; echt heel weinig maar. Doe in de oven voor 15 a 20 minuten op ongeveer 200 graden (of zoals op de verpakking van het deeg staat). Klop ondertussen de room luchtig met de kaneel en een heel klein beetje (riet-)suiker. Zodra het bladerdeeg bruin (en rood van de frambozen) kleurt is het klaar: schep de kaneelroom erop en maak af met een klein likje honing. Meteen serveren want de room smelt! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s