Kikkererwten-kaaskoek

Kikkererwten zijn naast voedzaam ook multifunctioneel! Gekookt lekker in stoofgerechten en salades of voor de hummus, maar er bestaat dus ook meel van gedroogde kikkererwten. Ik koop het bij de Turkse groentenboer; het is ook verkrijgbaar in natuurwinkels of sommige toko’s. Je kunt het vast ook zelf maken door gedroogde kikkererwten te vermalen (wellicht leuk om eens te proberen). Anyway, van kikkererwtenmeel kun je dus ook goede hartige pannenkoeken/wraps maken. Lekker gevuld met spinazie en feta bijvoorbeeld. Nu heb ik ze gebakken met kaas en rozemarijn. Bijzonder geschikt om, in plaats van brood, in een een tomatensoepje (zie big plates) te dippen!

Nodig (voor 2 grote koeken)

  • ongeveer 100 ml water
  • ongeveer 100 ml melk (ik gebruikte soja, maar koe- of notenmelk kan ook)
  • tl (gedroogde) rozemarijn
  • zout
  • volle hand kikkererwtenmeel (of zoveel als nodig om een pannenkoek-achtig beslag te maken)
  • Plakken of geraspte kaas naar smaak (ik gebruikte 5 geschaafde plakjes per koek)

Doen

Doe het water en de melk in een kom en roer er met een garde stukje bij beetje het meel doorheen. Door het op deze manier te doen voorkom je dat je klontjes in het beslag krijgt. Ga door totdat je een beslag hebt met de consistentie van pannenkoekenbeslag. Draai er royaal zout boven en roer de rozemarijn erdoor.  

Verwarm wat olie in een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag). Schep er zoveel beslag in dat je een dun laagje in de pan hebt en laat dat op laag tot middelhoog vuur een paar minuten bakken. Zodra de bovenkant wat bubbelt en de onderkant bruin wordt, draai je de pannenkoek. Verdeel dan de kaas over de (al gebakken) bovenkant en laat smelten. Zodra de onderkant ook bruin is geworden klap je de koek dubbel; haal uit de pan als de kaas goed gesmolten en het deeg knapperig is!  Meteen opeten :). 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s