Salade caprese met ansjovis

Dit recept is zo eenvoudig dat ik het bijna niet durfde te posten. Maar het is wel zo’n heerlijk makkelijk gerechtje dat nét even anders smaakt. Een ‘gewone’ salade caprese is ook lekker: fris, licht, een beetje romig.. Wat me brengt bij het punt dat je soms zin hebt in iets meer pit. In dit geval verzorgd door ansjovis!

Nodig

  • een grote tomaat
  • een kwart á halve bol (buffel)mozzarella
  • 3 grote basilicumbladeren
  • een ansjovisje
  • lekkere olijfolie
  • zout en peper

Doen

Snijd de tomaat en mozzarella in plakken. Om het er zo uit te laten zien als op de foto snijd je de tomaat eerst in de lengte  en vervolgens overdwars drie keer bijna helemaal door. De tomaat ‘valt’ dan open en je kunt de stukjes mozzarella ertussen steken. Snijd de ansjovis heel fijn en strooi er, samen met basilicum, olie, zout en peper overheen. Klaar in 5 minuten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s