Spinaziesoep met zalmrolletjes

Een lang weekend Lowlands vraagt om detox. Nou als je hier je vitaminen-/mineralenvoorraad niet mee aanvult weet ik het niet meer. Wat vis erbij voor de gezonde vetten, voila! Het is ook een ideaal maaltje voor een doordeweekse zomerdag, trouwens. Spinazie zit van zichzelf al vol water, dus giet er niet teveel bouillon bij. Dat gekke tandgevoel dat je soms overhoudt na het eten van gekookte of gebakken spinazie kun je trouwens verhelpen door er een melkproduct aan toe te voegen. Goed excuus voor een scheutje room ;).

Nodig (voor vier kommen soep)

  • ± 300 gr spinazie + een hand vol voor de rolletjes
  • ± 1/2 l.  groentebouillon
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje yoghurt of room
  • ± 300 gr gerookte zalm, in plakken
  • 6 el. roomkaas
  • handje fijngesneden bieslook
  • zout en peper
  • staafmixer of blender

Doen

Snijd de sjalotten grof en de knoflook wat fijner en fruit ze op zacht vuur in wat olie. Voeg de spinazie in delen toe en laat het slinken in de pan. Zodra het is geslonken voeg je de bouillon toe; zorg ervoor dat de spinazie maar nét onder staat, anders wordt je soep erg dun.  

Terwijl je de soep zacht laat pruttelen maak je de zalmrolletjes. Leg de plakken zalm naast elkaar, waarbij ze elkaar netaan overlappen. Bedek ze met een laag spinazieblaadjes. Smeer daar voorzichtig roomkaas overheen, waarmee je de boel een beetje aan elkaar plakt. Strooi bieslook en zout en peper eroverheen en rol de zalm voorzichtig op als een soort wrap. Snijd er met een scherp mes  plakken van. 

 Zet nu de staafmixer in de spinaziesoep (of doe het in een blender). Als hij wat de dik is naar je smaak voeg je wat bouillon toe; als hij te dun is wat spinazie. Giet er in de kom een scheutje yoghurt (ik gebruikte geitenyoghurt) of room bij. Ook lekker met een beetje dille erdoor. Pas op voor kleverige vingers van de rolletjes ;). 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s