Perzik-bosvruchten sorbet

Hoewel de zomer plotseling voorbij lijkt te zijn, is fijn sorbetijs nooit weg. Omdat mijn fruitschaal meestal vol ligt en we een paar dagen weggingen, belandde alles in de vriezer. Wat nu beter te maken van bevoreren fruit dan sorbetijs? Geen suiker, superfris, totally guilt-free.. En ik zal er eerlijk voor uit komen: ik heb het vandaag als ontbijt gegeten.

Nodig

  • 2 perziken of nectarines
  • handje bevroren bosvruchten
  • sap van 2 sinaasappels
  • staafmixer of blender

Doen

Snijd  de perziken of nectarines in stukken en ontpit ze. Leg ze in de vriezer en laat ze minstens een paar uur (of liever een nacht) bevriezen. Haal ze eruit, doe ze samen met de bevroren bosvruchten (denk: aardbei, bramen, bessen, frambozen) in een beker en giet het sinaasappelsap erover. Laat het een kwartiertje staan, zodat het fruit net zacht genoeg is om het met de staafmixer/blender te pureren. Meteen serveren!  

Ik vermoed dat je het ook andersom zou kunnen doen, door de niet bevoren vruchten en sap eerst te pureren en daarna in te vriezen. Dan moet je het bakje wel af en toe uit de vriezer halen en omscheppen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s