Zalm-kerriewok

Geïnspireerd door thais festival-food kreeg ik zin in een kerrie wokgerecht. Veel groenten, vis en kruiden. In een wokgerechtvan de toko zit vaak naar verhouding veel rijst of mie, maar in dit gerecht kun je toe met maar 25 a 50 gram per persoon. Trek wel even een kwartiertje uit om alles te snijden, maar als dat eenmaal is gebeurd ben je binnen tien minuten uitgewokt! Licht verteerbaar en supersmaakvol :).

Nodig (voor 2 flinke porties)

 • 2 zalmfilets (± 250 gr, ik gebruikte diepgevroren filets)
 • 1 stronk paksoi
 • 1/3 winterpeen
 • handje taugé
 • bosje koriander
 • 1 sjalotje
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode peper
 • stuk gember (±2 cm)
 • 4 tl kerrie poeder / kerry masala
 • 50 a 100 gr noodles, naar smaak
 • zout
 • ± 2 cm santen (kokoscreme)
 • sojasaus naar smaak

DoenSnijd de sjalot, knoflook, gember, 1/2 peper en steeltjes van de koriander zo fijn mogelijk en bak dat samen met het kerriepoeder, santen en zout op zacht vuur in olie. Snijd ondertussen de wortel in hele dunne plakjes, de witte delen van de paksoi in stukjes en scheur het groen in stukken. Kook de noodles volgens aanwijzingen op de verpakking.

Zodra het uimengsel samenkomt tot een soort currypasta en goed begint te ruiken (ongeveer na 5 minuten) doe je de (bevroren) zalm erbij, in grote dobbelstenen gesneden. Als je verse zalm gebruikt haal je die er na ongeveer 2 minuten weer uit en voeg je hem op het laatst pas weer toe, anders wordt de vis te droog. Voeg de wortel toe en daarna het wit van de paksoi. Kort daarna de taugé en het groen van de paksoi en tot slot de (gare) noodles. Maak af met de korianderblaadjes, de andere helft van de fijngesneden peper en eventueel een scheutje sojasaus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s