Yoghurt met mangopuree en grapefruit

Of ik van mango houd kan met de dag verschillen. Of met de mango, misschien. Best case: zoet, tropisch, beelden van palmbomen en zandstranden.. Maar soms smaken ze een beetje weeïg en draderig, net niet lekker. Oplossing: puree van maken! Met romige geitenyoghurt (maar kan ook andere yoghurt zijn natuurlijk) en frisbittere grapefruit een verrassend eenvoudig ontbijtje/tussendoortje/toetje :).

 

Nodig

  • bakje milde yoghurt (ik nam geitenyoghurt)
  • 1/2 mango
  • 1/2 grapefruit
  • staafmixer of blender

Doen

Snijd de mango overdwars langs de pit, waardoor je twee helften overhoudt. Neem een helft (zonder pit) en snijd het vruchtvlees in repen, zonder de schil mee te snijden. Eerst in de lengte, dan in de breedte. Buig nu de schil ‘binnenstebuiten’, waardoor de blokjes naar buiten puilen. Dit ziet er leuk uit, maar is vooral handig omdat je de blokjes nu makkelijk van de schil kunt snijden. Pureer ze met de staafmixer of blender

Grapefruit kun je op meerdere manieren snijden. Deze methode gebruik ik altijd als ik hem ‘los’ eet. Snijd de grapefruit overdwars door midden; je ziet dan allemaal kleine ‘driehoekjes’. Snijd met een mesje eerst langs alle zijkanten van die driekhoekjes, zodat je het velletje lossnijd. Snijd ze dan los van de schil en wip ze  er uit met een lepeltje. 

Doe de yoghurt in een kom, mangopuree erop en grapefruit erbij. Fris ontbijtje of dessert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s