Spaghetti truffel & paddestoelen

Als we het hebben over comfort food kom ik 9 van de 10 keer toch uit op pasta. In alle soorten en maten die je kunt bedenken. Een massive load aan koolhydraten, dat wel. Of misschien dat die juist zorgen voor de troostfactor :). Anyway: pasta = fijn. Pasta met paddestoelen en truffel = fijner. Ondanks de keuze voor biologische volkoren spaghetti niet het meest gezonde gerecht ooit dus, maar wél vega en mega-voldaan-garantie. Parmezaan kan niet achterblijven, wat citroenrasp voor de frisheid en gaan met die banaan. Ehh pasta.

Nodig (voor 2 borden)

 • volkoren spaghetti (ik gebruikte een bio variant van AH)
 • ± 300 gr champignons (of een mix van paddestoelen, nog lekkerder)
 • 1 tl rozemarijn
 • 1/2 tl tijm
 • 1/2 tl dragon
 • 1 flinke teen knoflook, geperst
 • 2 a 3 el truffelolie
 • handje geraspte parmezaan
 • tl fijngeraspte citroenschil
 • 2 el room
 • 2 handen rucola
 • scheutje lekkere olijfolie
 • scheutje citroensap
 • flink wat zout en peper
 • klein klontje boter

Doen

Kook de spaghetti in zout water al dente. Snijd/ scheur de paddestoelen in kwarten of stukken. Bak ze in een klein beetje boter op hoog vuur bruin, zonder teveel te schudden zodat ze mooi kleuren. Zodra ze geslonken en bruin zijn zet je het vuur lager en voeg je de kruiden, knoflook, zout en peper en truffelolie toe. Daarna de citroenschil en wat room. Laat even pruttelen terwilj je de pasta afgiet (bewaar een beetje kookvocht). Proef of de saus naar je smaak is. 

 Doe de spaghetti in de sauspan, samen met wat kookvocht om de saus te binden. Roer het geheel goed door  en laat de pasta de saus als het ware opnemen.  Maak de rucola aan met wat citroensap en olijfolie en leg onderop de borden. Draai een knotje van de spaghetti met een keukentang en leg het op de rucola (of schep het er gewoon op ;). Lepel de saus en paddestoelen erover en maak af met de parmezaanze kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s