Rozemarijnkoekjes

Ok. Niet gezond, wel de lekkerste koekjes die ik in tijden heb gegeten. En dat wil wat zeggen, want ik hou van koekjes. Ik was eigenlijk op zoek naar iets om de lime curd die ik al een tijdje in de koelkast heb staan (gemaakt m.b.v. dit recept) mee te eten. Omdat deze curd zowel zoet als zuur is, leek een koekje met een iets hartige bite me een goed idee. Et voilá! En nee, je hebt niet per se curd nodig om deze koekjes op te eten ;).

Rozemarijnkoekjes Rozemarijn koekjes met limecurd

Nodig (± 15 koekjes)

  • 1 kopje bloem
  • 1/4 kopje gezouten boter
  • 1/4 kopje ongezouten boter
  • 1/3 kopje rietsuiker
  • 1 eigeel
  • 1 el melk (evt)
  • tl fijngesneden rozemarijn
  • mespunt zout

Doen

Klop de boter luchtig met een mixer (of keukenmachine, zoals ik deed), voeg de suiker toe en klop goed door. Voeg dan het eigeel toe, en als je mengsel wat droog blijft ook de melk, en klop goed door. Zeef de bloem en voeg toe samen met zout en rozemarijn. Meng kort door totdat je geen bloem meer ziet en een zacht deeg overhoudt.

Vorm een rol van ±3 cm doorsnede van het deeg, rol strak in vershoudfolie en leg een klein halfuurtje in de vriezer. Haal het er daarna uit en snijd in plakken van ± een halve cm dik. Bak ze op een bakplaat met bakpapier ongeveer 15 minuten op 175 graden, of totdat de randjes lichtbruin kleuren.

Als je een curd of jam hebt liggen: smeer een halve tl op een koekje voordat je hem in je mond stopt. It’s worth the trouble.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s