Quiche met zoete aardappelkorst

Het zijn de momenten waarop je net niet de ingrediënten hebt waarvan je dacht dat je ze had, gecombineerd met een luie bui die zorgen voor creativiteit! Geen zin om deeg te maken en een lege vriezer brachten me op het idee om zoete aardappel te gebruiken als korst voor een quiche. Het wordt bijna een soort tortilla, maar dan zit de aardappel niet door de vulling. Mega plus van deze variant: groente, geserveerd in groente. Wel met ei, natuurlijk.

 
 Nodig

 • 1 grote zoete aardappel
 • 5 eieren
 • kopje melk
 • 1 kleine prei, in ringen gesneden
 • 1/2 venkelknol, fijngesneden
 • 1/2 a 1 tl cayennepeper (naar smaak)
 • snuf nootmuskaat
 • handje geraspte kaas
 • zout, peper, olie/boter
 • Keukenmachine, mandoline of ander hulpstuk waarmee je de aardappel heel dun kunt snijden
 • (Gietijzeren) pan die in de oven kan

Doen

Snijd de zoete aardappel in heel fijne plakjes (ik gebruikte mijn keukenmachine met een slice-opzetstuk van 2 mm). Verwarm op een laag vuurtje wat olie of boter in je pan en zorg dat de bodem en zijkanten licht ingevet zijn. Verspreid een klein beetje zout over de bodem. Leg dan de plakjes, elkaar overlappend, in een cirkel in de pan totdat de hele bodem bedekt is. Bedek ook de zijkanten. Verspreid de preiringen en venkel over de aardappel en zet het vuur wat hoger. Kluts de eieren met melk en kruiden goed door en verdeel die over de pan zodra deze heet is geworden. Verdeel de kaas over het ei en zet voor ongeveer 25 minuten in een oven van ±170 graden. Laat even afkoelen voordat je de quiche aansnijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s