Snelle ratatouille 

Très vite, deze ratatouille. Wat trouwens maar een beetje een fancy naam is voor mediterrane groentes samen in een pan gegooid. Toch kun je er best wat aan verprutsen: te lang stoven en het wordt een soort ondefinieerbare brij, te weinig kruiden en het is een flauwe hap. Maar, laat ik nou nét een eenvoudige doch zeer smaakvolle bereiding voor je hebben. Maak het met de bieslookyoghurt en eet er brood bij, dan is het plaatje echt wel compleet. Beloofd. Bon appetit! 

  

Nodig

 • 2 rode paprika’s
 • 1 aubergine
 • 1,5 courgette
 • 2 rode uien
 • 2 tenen knoflook
 • 2 tomaten
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 glas witte wijn
 • 1/2 groentebouiionblokje
 • 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/4 tl cayennepeper
 • Royaal zout en peper
 • 2 a 3 el olie (ik gebruikte half olijf, half kokos)
 • Griekse yoghurt
 • Bieslook

Doen

Snijd de ui grof, de aubergine, courgette, paprika en tomaten in dobbelsteenformaat en de knoflook fijn. Doe de olie in een grote stoof-/braadpan en bak op laag vuur ui en knoflook glazig. Doe de paprika, aubergine en courgette erbij en bak met wat zout en peper een paar minuten (laten we zeggen 5) op middelhoog vuur terwijl je het mengsel goed blijft omscheppen. Blus af met de wijn en voeg dan het blik tomaten toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven, doe paprikapoeder en cayennepeper erbij en laat ca. 10 min. met deksel op de pan stoven.

Meng ondertussen Griekse yoghurt met bieslook en zout en peper. Schep de ratatouille op een diep bord met een goede schep yoghurt erbij en dip er een knapperig broodje in :). Voila. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s