Courgetti met paddestoelen en aubergine

Ik worstelde een beetje met de vraag of ik dit recept zou posten, want courgetti / zuchetti – ofwel spaghetti van courgette – is nogal gehyped de laatste tijd. Ietwat irritant wel, toch? Maar aan de andere kant: de hype is niet voor niks ontstaan. Het is echt een slim, gezond en licht alternatief voor een pastagerecht. Laten we niet doen alsof het hetzelfde is; nothing beats een verse tagliatelle met paddestoelen. Obviously. Maar geloof me: deze courgetti is écht heel lekker. Ik maak m vaak! 

  

Nodig (2 a 3 personen)

 • 1 Courgette
 • 1/2 aubergine
 • +- 500 g paddestoelen
 • 2 sjalotjes
 • 2 tenen knoflook
 • 1/2 tl tijm
 • 1/2 tl mosterd
 • 2 el mascarpone / crème fraiche 
 • Paar druppels limoen/citroensap
 • Handje rucola
 • Evt 1 gerookte kipfilet
 • Zout, peper, olie

Gebruik een juliennesnijder / spirreli om slierten van de courgette te snijden. Snijd de paddestoelen in kwarten en bak ze op hoog vuur met wat zout en olie. Snijd ondertussen de ui fijn en de aubergine in kleine blokjes. Zodra de paddestoelen lichtbruin en wat geslonken zijn voeg je de aubergine, ui en knoflook geperst toe. Bak een paar minuten en doe dan tijm en peper erbij. 

Als de paddestoelen hun vocht kwijt zijn en de aubergine en ui zacht, zet je het vuur laag en roer je de zuivel en mosterd erdoor. Door de saus die dan ontstaat roer je tot slot voorzichtig de courgetteslierten. Laat niet langer dan 1 a 2 minuten in de (warme) pan, zodat de courgette zijn bite behoudt. Serveer met wat rucola, dunne plakjes gerookte kip en wat extra peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s